Il tema della sostenibilità è stato al centro del congresso di Chic, l’appuntamento annuale più importante dell’Associazione, che vede riuniti gli oltre 100 chef stellati. Il Presidente di Chic, Angelo Sabatelli, è stato il portavoce del progetto “Chic Respect”, il cui obiettivo è una maggiore attenzione all’ambiente nei ristoranti di qualità italiani. Nel progetto, già in corso e in fase sempre di approfondimento, si sono definite delle vere e proprie linee guida per un consumo sostenibile delle risorse naturali da attuarsi attraverso l’acquisto etico e responsabile di materie prime, la riduzione e il riutilizzo degli scarti di lavorazione, l’utilizzo di risorse naturali rinnovabili, il rispetto delle tradizioni locali e della salute. Molto bene, sosteniamo questo progetto.
Approfondisci la notizia! Scopri le Short News di oggi per non perderti nessun aggiornamento del mondo Horeca.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.