L’Osservatorio Metronomo ha realizzato un’indagine per stimare gli sprechi alimentari nel settore del fuori casa nel 2020. Il 26,18% di intervistati ha dichiarato di aver aumentato lo spreco alimentare anche fino al 15% a causa del lockdown e delle restrizioni varie in aumento. Non sono mancate le risposte da parte dei produttori: nel 42% dei casi ottimizzando il packaging e nel 28% introducendo nuovi formati con minori quantità di prodotto; il 60% dei produttori ritiene fondamentale effettuare consegne con volumi ridotti di prodotto. Una modalità che è aumentata del 21% rispetto al pre-pandemia.
Per non perderti nessun aggiornamente del mondo Horeca scopri le Short News di oggi.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.